Restauratie

Het uitvoeren van werkzaamheden om (rijks)monumentale en historische panden in optimale conditie te houden, wordt restaureren genoemd. Dit kan in eerste instantie gaan om conserverend onderhoud, maar ook om reparatie en herstel van constructies en afwerkingen. Om een monument voor de langere termijn te behouden, is het soms ook noodzakelijk om het pand of object een herbestemming te geven, hiervoor zijn mogelijk grotere aanpassingen en ingrepen nodig. Met aandacht voor de bouwhistorie en waarde van het monument zijn hier in veel gevallen oplossingen voor. Dit vraagt specialistische kennis van historische constructies, materialen en afwerkingen. Tevens is het van groot belang om het de geschiedenis van het monument te kunnen ‘lezen’ aan de hand van zo genaamde bouwsporen.

 

Bij Kreeft beschikken wij, als Erkend Restauratie Bedrijf, over de deskundigheid en het vakmanschap om de restauratie van alle soorten monumenten of historische panden op maat te verzorgen. Of het nu gaat om historisch metselwerk, kozijnen, houten (kap)constructies, betimmeringen of historische dakafwerkingen. Daarnaast zijn wij met het oog op duurzaamheid en comfort in staat om deze panden van eigentijdse, toekomstbestendige technieken te voorzien.

 

Meer weten of samenwerken? Neem dan nu contact met ons op om uw uitdaging persoonlijk te bespreken.

Contact opnemen

Projecten

Erkend restaurateur

Bent u in het bezit bent van een gemeentelijk of rijksmonument en wilt u deze restaureren, onderhouden of herbestemmen? Dan kiest u natuurlijk het liefst voor een deskundige partner met expertise in de monumentenzorg met kennis en ervaring die nodig is om dit specifieke werk van de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Bij Bouwbedrijf Kreeft hebben wij hiervoor specialisten in huis en zijn wij erkend door Stichting ERM en Monumentenwacht Gelderland als allround bouwbedrijf voor de uitvoering van restauratiewerkzaamheden.

Tevens zijn wij lid van de Vakgroep Restauratie, dit is de landelijke branchevereniging van erkende restauratiebouwbedrijven. Hier gaan wij in gesprek met andere gecertificeerde bouwbedrijven om kennis te delen voor het waarborgen van restauratiekwaliteit en het behoud van ambachtelijk vakmanschap. Naast restaureren, onderhoud en herbestemmen van erfgoed, houden de leden van de Vakgroep Restauratie zich ook bezig met duurzaamheidsopgaves.

Waar bent u naar op zoek?