Poortgebouw Enka

Poortgebouw Enka – september

Meer informatie over deze ontwikkeling: https://shortstayede.nl

BOUWUPDATE

Het poortgebouw op de Enka begint steeds meer vorm te krijgen.
De daken en constructies zijn gerestaureerd, de lichtstraten in oude stijl vernieuwd en inmiddels zijn we gestart met de inbouw van de appartementen.Ook mochten we deze week de kleuters van de Wegwijzer groep 1 & 2 ontvangen bij het Poortgebouw.

De kleuters hebben gemetseld, getimmerd en onder veilige omstandigheden de bouw mogen bekijken. Het was een geslaagde dag!

Poortgebouw Enka – April

Het laatste onderdeel van de restauratie, de aanpak van de sheddaken, is in uitvoering. Daarmee is de restauratie van het pand bijna afgerond. Komende weken worden de platte daken voorzien van circulaire groendaken en zonnepanelen, waardoor het geheel een mooie aankleding krijgt.
Inmiddels wordt er al volop gewerkt aan de indeling van de appartementen, deze beginnen steeds meer vorm te krijgen. Nieuwsgierig naar de binnenkant? Blijf ons volgens via onze socials, binnenkort hierover meer!

Hoogste punt

Een feestelijke dag bij het Poortgebouw in Ede; het hoogste punt is bereikt door het plaatsen van de vlaggenmasten

Een mooi moment om daar even bij stil te staan samen met collega’s en onderaannemers onder het genot van een hapje en een drankje.

Met het restaureren en herbestemmen van het Poortgebouw worden er in totaal 32 wooneenheden gecreëerd. De verwachting is dat dit project na de zomer van 2023 wordt opgeleverd.

 

OPEN MONUMENTENDAG

Vandaag is de officiële opening van de Open Monumentendag op het ENKA terrein georganiseerd door Nederland Monumentenland. Aanstaande zaterdag zal het Poortgebouw open zijn voor publiek. Dit pand wordt door ons gerestaureerd en getransformeerd naar appartementen.

Zijn jullie benieuwd? Kom gerust een kijkje nemen!

VERWIJDERING PUNT ENKA GEBOUW

In plaats van een viering van het behalen van het hoogste punt hebben we deze keer het verwijderen van het hoogste punt van het Poortgebouw op het ENKA-terrein gevierd.
Geen officiële gelegenheid, maar een saucijzenbroodje voor de jongens en een kratje bier (inclusief 0.0) voor de vrijdagmiddag.

START RESTAURATIE

We zijn gestart met de restauratie van Poortgebouw Enka. Het pand staat al een aantal jaren nagenoeg leeg en nu is het tijd om er nieuw leven in te blazen. Ook zullen er een aantal oude kenmerkende elementen op de Noordzijde van het pand terugkomen, maar welke dat zijn… Binnenkort meer!

Waar bent u naar op zoek?