Verbouw en uitbreiding Johannes Fontanus College

Update februari

De nieuwe boulevard bij het JFC in Barneveld is inmiddels opgeleverd en ook al in gebruik genomen.

Een mooi strak en modern ontwerp met veel daglicht en natuurlijke accenten.

Op de website van Bouwen in Gelderland  is er aandacht besteed aan deze verbouw en uitbreiding.

Update december 2020

Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de afbouw van de nieuwe boulevard welke ook nog in de kerstvakantie wordt doorgezet. In het nieuwe jaar gaan onze mensen, de plafonneur Ruitenbeek, schilder Rosendaal, projectstoffeerder Van Voorst en installateur WSI vol aan de bak om tot het gewenste eindresultaat te komen.
De verwachting is dat de boulevard medio februari in gebruik wordt genomen.
De vroegere aula welke nu wordt omgedoopt in een nieuwe multifunctionele zaal volgt enkele weken later.
Naast de boulevard zijn we in november begonnen met de nieuwe sportzalen. Het fundament is inmiddels gereed en na de kerstvakantie gaan we verder met de staalconstructie, dak- en wandbeplating en binnenwanden.

Update oktober 2020

Bij het Johannus Fontanus College in Barneveld begint de vorm van de nieuwe boulevard tegen de bestaande school goed zichtbaar te worden. De staalconstructie met vloeren is nagenoeg gereed en deze maand zal er hard worden gewerkt om de uitbreiding wind- en waterdicht te maken.

Onthulling bouwbord

Met de onthulling van het bouwbord door wethouder Didi Dorrestijn-Taal en leerling Doron van de Kleut is de renovatie en verbouw van het Johannes Fontanus College in Barneveld officieel van start gegaan. De bouw zal tot augustus 2021 duren.

Het JFC gaat 7000 m² van het gebouw renoveren. De plannen zijn door middel van een co-creatie van docenten, leerlingen en ouders in samenwerking met architect Bureau Bos ontwikkeld.

Reden van renovatie

Een groot deel van het gebouw is verouderd en toe aan vernieuwing. Het JFC ziet ook dat het onderwijs steeds meer andere ruimten vraagt. Het onderwijs wordt meer leerlinggericht en dat betekent maatwerk. Flexibele ruimtes zijn daarbij essentieel.

 

Waar bent u naar op zoek?