Gymzaal ENKA terrein Ede

Oplevering gymzaal maart 2021

De realisatie van de nieuwbouw van de gymzaal op het Enka-terrein is afgerond.
Het pand is opgeleverd aan opdrachtgever Gemeente Ede en beheerder Sportservice Ede. Binnenkort zullen de eerste gymlessen er gegeven gaan worden aan de kinderen van de naastgelegen basisschool De Ontdekking en kunnen er ook verenigingen gebruik maken van de faciliteiten.

Het is een moderne gymzaal geworden, met een karakteristiek ontwerp, passend in de omgeving. We zijn trots op het eindresultaat en wensen de gebruikers veel sportplezier.

Update Gymzaal januari 2021

Update september 2020

Afgelopen weken is er hard doorgebouwd aan de gymzaal op het ENKA terrein. De contouren van het pand zijn inmiddels goed zichtbaar. De lijmwerk binnenwanden zijn afgewerkt en de dakvloer op de kleedkamers is gelegd. Daarnaast zijn de HSB-wandelementen geplaatst. Binnenkort zullen de metselaars gaan starten om het gevelmetselwerk op hoogte te brengen.

Vanaf de straat gezien is het een pand met een passende hoogte binnen de omgeving. Doordat het pand verdiept ligt ten opzichte van de omgeving ontstaat er binnen een verrassende hoogte in de sporthal.

Update juli 2020

De werkzaamheden bij de nieuwbouw van gymzaal Enka lopen voortvarend. De afgelopen weken is de fundering gelegd. Daarnaast zijn ook de begane grondvloeren gelegd. De keerwanden zijn gestort om het hoogteverschil met het maaiveld op te lossen en inmiddels is ook de staalconstructie gemonteerd. Hiermee krijgt het pand snel hoogte en geeft het al een indruk van de uiteindelijke vorm.

Op dit moment zijn we doende met de stelwerkzaamheden voor de lijmwerk binnenwanden. In de vakantieperiode zal de lijmwerkploeg doorgaan, zodat we nog voor het openen van de naastgelegen school zo veel mogelijk werkzaamheden gereed hebben.

Start nieuwbouw

Afgelopen week zijn we, in opdracht van Gemeente Ede, gestart met de nieuwbouw van de gymzaal op het Enka terrein.

De gymzaal heeft na realisatie de ingang aan het schoolplein, behorende bij de school die we momenteel in het Enka kantinegebouw realiseren.

We zijn gestart met de funderingswerkzaamheden en het bijbehorende grondwerk. Komende weken zullen de betonwerken worden uitgevoerd. Daarmee worden de contouren van het pand zichtbaar en worden er betonwanden gestort om het hoogteverschil met het omliggende terrein te overbruggen.

Waar bent u naar op zoek?