Kantoor- en bedrijfspand Kreeft BREEAM-NL OUTSTANDING

Sneak preview

Medio mei 2019 zijn wij gestart met de bouw van onze nieuwe, dynamische en uiterst duurzame uitvalsbasis. Op KREEFT2020.nl heeft u alle ontwikkelingen op de voet kunnen volgen en hierbij willen wij iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Bekijk nu alvast de sneak preview en na de coronacrisis ontvangen wij u uiteraard graag om ons nieuwe pand te komen bekijken en ervaren.

Kreeft: bouwen voor de toekomst

[EDE] Bouwbedrijf Kreeft is in beweging. En hoe. Medio april verhuist het meer dan 120 jaar oude bedrijf naar een fonkelnieuw duurzaam pand op bedrijventerrein De Heestereng. Een weloverwogen keuze. Voor de planvorming is het bouwbedrijf niet over een nacht ijs gegaan. Technisch directeur Gert van Driesten en algemeen directeur Dirk Jan van den Brink vertellen er meer over.

Oplevering nieuwbouw komt in zicht

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan onze nieuwbouw en de oplevering komt nu snel in zicht. De firma SGT verwacht volgende week de keramische gevelbekleding gereed te hebben zodat de firma Roseboom de terreininrichting aan de voorzijde verder kan afwerken. Binnen in het gebouw zijn onze eigen timmerlieden en de partijen ITN Installatietechniek, Ruitenbeek Projektafbouw, R&E Schilders en Hardeman Interieurbouw druk bezig om de eindafwerking vorm te geven. Vanaf week 12 gaat de firma Van Voorst Projektendienst het tapijt aanbrengen en aansluitend zal Vitriwand de glazen systeemwanden monteren en gaat Limburgia Utiliteitsdeuren de houten binnendeuren afhangen en afmonteren.

CSC Goud voor Bruil

Bij de nieuwbouw van ons bedrijfspand hebben we onze vertrouwde partner Bruil gevraagd om mee te denken in het proces voor levering van het beton en de kanaalplaatvloeren volgens de BREEAM normen.

Bruil had hiervoor het CSC keurmerk nodig. Dit hebben zij op een geweldige manier aangepakt en zijn, zoals wij van Bruil niet anders hadden verwacht, voor goud gegaan.

Wij feliciteren Bruil met dit prachtig behaalde resultaat!

Deze week is het “De week van de circulaire economie”

Kreeft draagt hier onder andere met de nieuwbouw van haar eigen pand aan bij. Circulair bouwen is een methode die zich nog in een experimentele fase bevindt. Het uitgangspunt is dat grondstoffen en materialen steeds opnieuw worden gebruikt zodat er uiteindelijk geen afval meer is en dat materialen duurzaam worden geproduceerd. Er is bij onze nieuwbouw rekening gehouden met het toekomstig gebruik van de bouwmaterialen en het gebouw. Tijdens de bouw van het nieuwe bedrijfspand onderzoekt Kreeft welke circulaire alternatieven er zijn en past deze waar mogelijk toe.

In de staalconstructie is, waar mogelijk, onbehandeld staal toegepast, zodat het later makkelijker te hergebruiken is. Er is een volledig demontabele entresolvloer in de werkplaats aangebracht en als gevelbekleding is gekozen voor een keramische tegel die gemonteerd wordt zonder hier lijmen of kitten bij te gebruiken zodat dit in de toekomst eenvoudig te demonteren is.

Een innovatieve oplossing voor de gevels is het gebruik van samengeperst stro in de houtskeletbouwpanelen. Stro is een duurzaam en herbruikbaar materiaal.

Het nieuwe pand wordt gezien als showcase voor circulair en innovatief bouwen.

Nieuwbouw nog steeds op koers

Er is de afgelopen weken weer veel gebeurd bij onze nieuwbouw en we liggen nog steeds op koers om ons nieuwe pand in april te betrekken. De firma SGT is gestart met de keramische gevelbekleding wat over een paar weken goed zichtbaar moet worden. Daarnaast is door de firma Roseboom een aanvang gemaakt met de terreininrichting en als de weersomstandigheden het toelaten verwacht men over ca. 9 weken gereed te zijn.

Binnen in het gebouw worden de contouren steeds beter zichtbaar en zijn we begonnen met de eindafwerking. Zo is de tegelzetter Hardeman-Joosten gestart met het tegelwerk in de toiletten en heeft de firma Ter Woerds Afbouw het leemstuc aangebracht op de Stroboxelementen. Voor de vakantie heeft Profielnorm de entresolvloer gemonteerd en onze eigen timmerlieden zijn nu de houten binnenwanden onder en rondom de vloer aan het plaatsen.

Bekijk hieronder de foto’s van de huidige stand van zaken aan de buitenzijde van het pand en binnenkort hopen we jullie te verrassen met een eerste sneakpreview hoe de vorderingen binnen verlopen.

Kreeft – Bewuste Bouwers

Onze eigen nieuwbouw is onlangs door Bewuste Bouwers erkend en presteert met een gemiddelde van 8,0 ‘boven de norm’ van de Bewuste Bouwers-gedragscode.

Naast een score waar wij bijzonder trots op zijn, zijn wij ook beloond met een Goed Voorbeeld; de ‘Veiligheidsachtbaan’. Deze is door Jolle IJkema, de uitvoerder van het werk ontwikkeld om aan iedere medewerker en bezoeker uitleg te geven over de veiligheidsaspecten op de bouwplaats. Bij de ingang van de keet van het project hangt een grote banner met de ‘Kreeft Veiligheidsachtbaan’, gebaseerd op de pijlers van Bewuste Bouwers, waarin ook het logo is verwerkt. Het stoplicht staat aan het begin van de achtbaan: voor aanvang werkzaamheden rood; eerst risico beoordelen. Oranje betekent maatregelen nemen en groen betekent start werkzaamheden. Het is een presentatie die elke bezoeker en medewerker moet doorlopen voor men het bouwterrein verder mag betreden. De achtbaan doorloopt de pijlers van Bewuste Bouwers uitgebeeld in pictogrammen, dus voor iedereen herkenbaar (laaggeletterden, anderstaligen etc.)

Henk Blankestijn, projectleider van het werk: “Wij zijn als bedrijf en zeker als projectteam erg trots op de resultaten die in het auditverslag zijn opgenomen. Vooral het Goede Voorbeeld heeft voor extra motivatie gezorgd bij de mensen. We krijgen veel positieve reacties uit de markt. Niet alleen van opdrachtgevers en leveranciers, maar ook van opleidingsbedrijven.”
“Bewuste Bouwers heeft voor ons een duidelijke meerwaarde. Onderwerpen waar je niet altijd bij stilstaat of minder bewust van bent, worden onder de aandacht gebracht. Betrokkenheid en het delen van informatie naar de omgeving zorgt voor begrip. Tevens draagt het bij aan een betere uitstraling van ons als bedrijf en onderscheidt het ons van de markt.”

Solention partner voor de aanleg van zonnestroominstallatie nieuw kantoor Bouwbedrijf Kreeft

Begin volgend jaar zal Bouwbedrijf Kreeft haar nieuwe kantoor betrekken en heeft daarbij een zeer ambitieuze doelstelling als het gaat om de duurzaamheid van het nieuwe kantoor.
Niets minder dan voldoen aan de BREEAM-NL Outstanding norm is het streven. Slim gebruik van bouwmaterialen en toekomstig hergebruik evenals demontabel bouwen zijn kenmerkend voor het ontwerp.

Studenten Technova College bezoeken bouwplaats

Afgelopen dinsdagavond kregen de studenten van Technova van de opleiding KOLB een rondleiding door ons nieuwe bedrijfspand. Er werd specifiek ingegaan op de onderwerpen zoals BREEAM, circulair bouwen en Bewuste Bouwers. Iedereen was enthousiast en vol bewondering hoe ons nieuwe pand tot stand is gekomen.

Klaar voor de winter

Het gebouw is, op een paar laatste gevelkozijnen na, inmiddels nagenoeg wind- en waterdicht gemaakt en daarmee klaar voor de aanstaande wintermaanden. Alpha Deuren heeft onlangs de overheaddeuren gemonteerd en ITN heeft afgelopen week zowel de warmtepomp als de luchtbehandelingskast op het dak geplaatst. De afbouw is in volle gang en op de tweede verdieping worden de eerste kantoorruimtes zichtbaar door middel van de MS-wanden die door Ruitenbeek Projektafbouw geplaatst worden. In de bedrijfshal is DIC Brandwering gestart met het brandwerend coaten van de staalconstructie. Bekijk hieronder de zonovergoten foto’s van de huidige stand van zaken.

Betonvloer gestort

De betonvloer van de begane grond van ons nieuwe bedrijfspand is succesvol gestort en afgewerkt. Bekijk onderstaande video om te zien hoe dit proces in z’n werk is gegaan. Van het aanleveren van het beton door Bruil, via het storten door de vakmensen van Mels Rens Betonvloeren, tot aan het eindresultaat na het vlinderen. Hier gingen ze tot diep in de nacht mee door om de vloer onder de best mogelijke omstandigheden af te werken.

De betonvloer in cijfers:

1.275 m2 vloeroppervlakte
230 m3 beton
30 ton wapeningsstaal

De stand van zaken in dronebeelden

Het gebouw neemt steeds meer z’n definitieve vorm aan. De firma GDB is druk bezig om alle puien en beglazing te monteren zodat we naar verwachting medio november helemaal wind- en waterdicht zijn. De dakbedekking is overal reeds aangebracht door De Boer Dakbedekkingen en ITN is binnen in het gebouw begonnen met het eerste kanalen- en leidingwerk zodat ook de afbouw kan worden opgestart.

Om een indruk te krijgen van de voortgang hebben we recent weer een aantal mooie dronefoto’s laten maken.

Werkzaamheden buiten reguliere werktijden

Aanstaande vrijdag 1 november wordt de begane grondvloer in de bedrijfshal gestort. Zodra dit gereed is wordt de beton ‘gevlinderd’. Dit houdt in dat het beton met speciale machines wordt geschuurd om het vlak te maken. Aangrenzende bedrijven kunnen hierdoor geluidsoverlast ervaren. Het niveau van de overlast is afhankelijk van onder andere afstand tussen de machines en het pand, eventuele andere panden tussen de bouwplaats en het pand en gevel- en raamisolatie.

Het moment van aanvang van het vlinderen luistert heel nauw: het beton moet precies de juiste hardheid hebben. Omdat het beton storten ’s ochtends start, zal het vlinderen in de avonduren en waarschijnlijk ook ’s nachts plaatsvinden. Het moment en de duur van het vlinderen is sterk afhankelijk van het weer.

Tijdens de werkzaamheden zal er na zonsondergang in en rondom het gebouw ook verlichting branden.

Werkzaamheden buiten reguliere werktijden

Aanstaande maandag 21 oktober worden er weer betonnen druklagen gestort. Zodra dit gereed is wordt de beton ‘gevlinderd’. Dit houdt in dat het beton met speciale machines wordt geschuurd om het vlak te maken. Aangrenzende bedrijven kunnen hierdoor geluidsoverlast ervaren. Het niveau van de overlast is afhankelijk van onder andere afstand tussen de machines en het pand, eventuele andere panden tussen de bouwplaats en het pand en gevel- en raamisolatie.

Het moment van aanvang van het vlinderen luistert heel nauw: het beton moet precies de juiste hardheid hebben. Omdat het beton storten ’s ochtends start, zal het vlinderen in de avonduren en waarschijnlijk ook ’s nachts plaatsvinden. Het moment en de duur van het vlinderen is sterk afhankelijk van het weer.

Tijdens de werkzaamheden zal er na zonsondergang in en rondom het gebouw ook verlichting branden.

Mocht de geluidsoverlast ondragelijk zijn of als er andere klachten zijn die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 06 – 512 703 43.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0318 – 632 996 of per e-mail op het adres info@bouwbedrijfkreeft.nl.

Betonnen binnentrappen geplaatst

De betonnen trappen in het hoofdtrappenhuis van ons nieuwe bedrijfspand zijn geplaatst. Een secure klus waar het betere pas- en meetwerk bij kwam kijken. Bekijk onderstaande video om te zien op welke manier de montage heeft plaatsgevonden.

Montage strobox elementen

Een paar weken geleden lieten we een foto impressie zien van de bij Strobox in productie zijnde circulaire houtskeletbouw van onze buitenwanden. Inmiddels zijn deze duurzame, met stro gevulde, isolatiewanden geleverd en op locatie gemonteerd. Hiermee krijgt de nieuwbouw steeds meer vorm. Bekijk onderstaande video voor het montageproces, resultaat en tot slot hoe ons nieuwe, circulair gebouwde bedrijfspand er op dit moment bijstaat.

Mijlpaal: hoogste punt bereikt

De bouw van ons nieuwe pand heeft het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal die we vandaag met alle medewerkers van Kreeft vieren.

De stand van zaken in dronebeelden

Ons nieuwe pand op bedrijventerrein Heestereng in Ede loopt volgens planning en begint z’n definitieve vorm te krijgen. Omdat we graag een beeld willen geven van de voortgang en huidige stand van zaken, lieten we een drone de lucht in gaan voor wat fraaie overzichtsfoto’s. Bekijk het resultaat hieronder.

Strobox gevelelementen in productie

Nu de staalconstructie van ons nieuwe bedrijfspand “staat” is onze samenwerkingspartner Strobox gestart met de productie van prefab damp-open buitenwanden. Een duurzame manier van isoleren waarbij er dankzij het gebruik van het natuurlijke isolatiemateriaal stro een ademend binnenklimaat ontstaat, met een natuurlijke vocht- en warmteregulering. Bekijk hieronder de foto’s van de circulaire houtskeletbouw van de buitenwanden welke gevuld worden met stro, waarna ze op de bouwplaats worden gemonteerd.

Nieuwbouw nadert hoogste punt

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het casco van de nieuwbouw. De circulaire staalconstructie staat en Heger & Janssen is druk bezig om de sandwichpanelen en stalen dakplaten aan te brengen. Volgende week worden de Strobox elementen gemonteerd. En begin volgende maand gaan we starten met de dakbedekking en het aanbrengen van de aluminium kozijnen en vliesgevels.

Circulaire staalconstructie

BREEAM assessor rapportage ontwerpfase

Wij kunnen melden dat we voor ons nieuwe bedrijfspand recent voor de BREEAM-certificering de assessor rapportage voor de ontwerpfase hebben ontvangen. Hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestaties op het gebied van 9 onderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik/ecologie en vervuiling. Behalve dat we hier blij mee zijn, zijn we er natuurlijk ook erg trots op. Te meer omdat we met een duurzaamheidsscore van 93,02% met de hoogst mogelijke classificatie ‘Outstanding’ (5 sterren) zijn beoordeeld. Met dank aan onze BREEAM Adviseur W4Y, onze Architect Bronsvoort Blaak en onze Installatie adviseur Huisman & Van Muijen en onze installateur ITN Installatietechniek.

Fundering gestort

Vorige week vrijdag (12 juli 2019) is het fundament gestort waarmee de eerste contouren van ons nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Heestereng in Ede zichtbaar worden. In totaal is er 144m3 beton verwerkt en de aankomende periode worden de verschillende voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden waarmee wij de hoogte ingaan; het plaatsen van de staalconstructie. Bekijk hieronder de foto’s van deze eerste mijlpaal richting de oplevering medio 2020.

Onthulling bouwbord KREEFT2020

Vrijdagmiddag 28 juni 2019 is met de onthulling van het KREEFT2020-bouwbord het startschot gegeven voor de bouw van ons nieuwe bedrijfspand. Nadat Dirk Jan van den Brink het woord tot de aanwezigen op de bouwlocatie van bedrijventerrein Heestereng in Ede gericht had onthulden Rini Jansen en Michiel Kok, respectievelijk onze oudste en jongste collega, het bouwbord. Uiteraard waren ook de andere collega’s hierbij aanwezig en proostten we samen met onze toekomstige buren en verschillende betrokken samenwerkingspartners bij de ontwikkeling van dit nieuwbouwproject op de toekomst.

Lancering #KREEFT2020

Als gevolg van de manier waarop wij ons de afgelopen jaren ontwikkeld hebben en met het oog op de toekomst zijn wij als Bouwbedrijf Kreeft toe aan een nieuw pand. Hier op KREEFT2020.nl volgt u alle ontwikkelingen rond het BREEAM outstanding gecertificeerde nieuwbouwproject van ons nieuwe, dynamische en uiterst duurzame bedrijfspand op de voet. Wandelt u met ons mee?

Bouwen aan morgen
Bij Bouwbedrijf Kreeft bouwen wij al ruim 120 jaar aan de toekomst van leef- en werkomgevingen. Met ingang van nu, medio 2019, wordt gestart met de ontwikkeling van onze nieuwe toekomstbestendige werkomgeving. Een duurzaam gebouw waarmee we behalve aan onze eigen toekomst óók aan dat van de continuïteit van de wereld om ons heen mee helpen bouwen. In 2020 zal ons nieuwe “thuis” in Ede gerealiseerd en operationeel zijn. Optimaal gevestigd op bedrijventerrein Heestereng in relatie tot de aanrijtijden van service- en onderhoudswerkzaamheden en qua woon-werkafstand van onze collega’s.

Sterk staaltje samenwerking
Voor de ontwikkeling van dit nieuwe pand hebben wij voor een samenwerking met Bronsvoort Blaak Architecten bna gekozen. Dit bureau is gespecialiseerd in het construeren van gebouwen op basis van stalen casco’s en het hergebruik van dit flexibele bouwmateriaal. Een recent voorbeeld is de nieuwbouw voor Gazelle waarbij meer dan 100 jaar oude stalen frames zijn hergebruikt om ‘s werelds modernste E-bike fabriek te bouwen. Voor Kreeft houdt de expertise van deze samenwerkingspartner een flexibel en toekomstbestendig gebouw in waarmee relatief eenvoudig op ontwikkelingen in de komende decennia ingespeeld kan worden.

Duurzaam Bouwen inspireren
Innovatie zit ons bij Bouwbedrijf Kreeft in het DNA en wij willen dan ook vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen. Ons nieuwe bedrijfspand wordt voorzien van multifunctionele presentatieruimtes die wij onder andere in zullen zetten voor presentaties, studiedagen en netwerkbijeenkomsten waarbij het thema ‘Duurzaam Bouwen’ hoog op de agenda staat. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen door een voortrekkersrol qua circulair bouwen te initiëren, collega’s in de branche te inspireren en uiteindelijk duurzaamheidseffecten te stimuleren.

Waar bent u naar op zoek?