Nieuwbouw 36 woningen Beekweide fase 8 en 9 Renswoude

Update december 2020

Inmiddels zijn alle 20 huurwoningen en 10 koopwoningen van fase 8 opgeleverd aan de toekomstige bewoners.
We hopen ondanks alle maatregelen op korte termijn de resterende 6 koopwoningen van fase 9 ook op te kunnen leveren.

In week 52 en 53 gaan we er even tussenuit en in week 1 zullen we weer aanvangen met onze werkzaamheden.

Update november 2020

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op de Beekweide fase 8 en 9 te Renswoude.

De komende weken zullen de eerste woningen op dit plan opgeleverd worden.

Update juni 2020

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op de Beekweide fase 8 te Renswoude.

We hebben inmiddels alle dakelementen van zowel de koop- als de huurwoningen aangebracht. Bij de huurwoningen zijn de Factory Zero Units reeds door het dak gemonteerd. Dit is een gecombineerde unit voorzien van een lucht-water warmtepomp, een WTW-installatie en een omvormer voor de zonnepanelen welke allemaal op één monitoringssysteem zijn aangesloten. Bij de koopwoningen worden deze units in de loop van deze week aangebracht. Aansluitend worden de haken t.b.v. de zonnepanelen aangebracht waarna we de dakpannen aan kunnen brengen, zoals bij een deel van de woningen al zichtbaar is.

Daarnaast zijn we de afgelopen weken gestart met het isoleren en het metselwerk van de woningen, terwijl ook de afbouw in de woningen inmiddels in volle gang is.

Tot slot zullen we aan het einde van deze week ook starten met het grondwerk van de 6 woningen van fase 9. Waarbij we de komende weken allereerst bij elke woning een ondergrondse hemelwateropslag zullen aanbrengen, waarmee we het hemelwater op zullen vangen om dat vervolgens te hergebruiken in de woningen, en het aanbrengen van de funderingen.

Update mei 2020

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op de Beekweide fase 8 te Renswoude.

De betoncasco’s van de huurwoningen zijn op de toppen na gereed. Na het plaatsen van de toppen maken we deze week een begin met het aanbrengen van de dakelementen.

Bij de koopwoningen met bouwnummers 58 t/m 62 vordert het lijmwerk op de eerste verdieping gestaag en bij bouwnummers 63 t/m 67 brengen we deze week de 1e verdiepingsvloeren aan, waarna we in de loop van volgende week het lijmwerk zullen opstarten.

 

Update

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op de Beekweide fase 8 te Renswoude.

Nadat we enkele weken vertraging hebben opgelopen in verband met de sanering van vervuilde grond, kunnen we inmiddels weer volop vooruit.

Afgelopen week zijn de funderingen grotendeels gemonteerd en hebben we ook de fundering van de eerste 13 woningen al kunnen storten. Deze week zullen we de overige funderingen ook gereed maken.

Vervolgens zullen we deze week ook de begane grondvloeren van de eerste woningen gaan aanbrengen, zodat we aansluitend een begin zullen maken met lijmwerk en het plaatsen van de betoncasco’s.

Update

We zijn we begonnen met de inrichting van de bouwplaats voor de bouw van 30 woningen op de Beekweide in Renswoude!

Het betreffen hier 10 koopwoningen in opdracht van De Bunte Vastgoed BV, bestaande uit 1 vrijstaand geschakelde woning, 4 hoekwoningen en 5 tussenwoningen.
In de loop van het tweede kwartaal starten we ook nog met de bouw van 6 extra levensloopbestendige woningen, bestaande uit 2 vrijstaande woningen en 4 2^1 kapwoningen.

Daarnaast bouwen we 20 huurwoningen in opdracht van het Woningbedrijf Renswoude, bestaande uit 6 vrije sector huurwoningen met 2 hoekwoningen en 4 tussenwoningen en 14 sociale huurwoningen bestaande uit 4 beneden/bovenwoningen en 6 tussenwoningen.

De koopwoningen hebben een EPC van 0,0 en de huurwoningen worden onder NOM Keur gebouwd, een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energiegebruik en ook aardgasvrij. We maken gebruik van goede isolatie, een gecombineerde unit voorzien van slimme balansventilatie met warmteterugwinning, een duurzame energievoorziening door middel van een lucht/water warmtepomp en opwekking middels zonnepanelen op het dak. De prestatiegarantie wordt aangegaan over een periode van 30 jaar. Door de woningen te monitoren krijgen de verhuurder en huurders volledig inzicht in het energiegebruik en opwekking. Dit maakt het voor de verhuurder tevens mogelijk om een energieprestatievergoeding (EPV) in rekening te brengen bij de huurders.

Afnameovereenkomst getekend voor de realisatie van 20 NOM Keur huurwoningen

Vandaag hebben Sander van ’t Foort (projectwethouder gemeente Renswoude) en Dirk Jan van den Brink (algemeen directeur Bouwbedrijf Kreeft) de afnameovereenkomst getekend voor de realisatie van 20 NOM Keur huurwoningen Beekweide fase 8 te Renswoude. Deze woningen maken deel uit van een groter project bestaande uit 30 woningen waarvan nog 10 EPC 0,0 koopwoningen voor De Bunte Vastgoed uit Ede. De overeenkomst hiervoor was in een eerder stadium al getekend.

We zijn zeer verheugd met deze mooie opdrachten van twee gewaardeerde opdrachtgevers.

Verwachte start bouw is eind februari 2020.

Waar bent u naar op zoek?