Akkerwinde Scherpenzeel

Update 2023

Akkerwinde Fase 2 opgeleverd!

De oplevering van de laatste woningen op het project Akkerwinde in Scherpenzeel is een feit. Klein beetje jammer zelfs dat zo’n mooi project nu klaar is. We kunnen terugkijken op een mooie samenwerking met De Bunte Vastgoed Oost en Woonstede.
In ruim 1,5 jaar staan er nu 124 prachtige woningen in een dito wijk.

Update december 2020

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde fase 2.

Inmiddels zijn de eerste 7 woningen opgeleverd en zullen we voor de kerstvakantie nog 8 woningen opleveren.
Verder hopen we zowel het metselwerk als het aanbrengen van de dakpannen op alle woningen voor de kerstvakantie afgerond te hebben.

In week 52 gaan we er even tussenuit en in week 1 zullen we de draad weer oppakken.

Update 4

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde fase 2 te Scherpenzeel.

Update 3

Na onze welverdiende bouwvakantie draaien we al weer volop door. De eerste 15 woningen zitten inmiddels onder de kap en deze week zullen we ook de eerste pannen aan gaan brengen.

Verder zijn er meerdere metsel- en lijmploegen aan het werk waardoor de ruwbouw snel vordert. We hopen het lijmwerk eind oktober geheel gereed te hebben.

De afbouw is ook al opgestart en we zijn volop bezig met het aanbrengen van de trappen, binnenwanden en de binneninstallaties.

Helaas kan het start bouw moment op 15 september in verband met de corona maatregelen geen doorgang vinden, maar zullen onze kopers individueel geïnformeerd worden over de komende kijkdagen.

Update 2

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde fase 2 te Scherpenzeel.

De ruwbouw is inmiddels in volle gang en we hopen deze week ook te starten met het ontgraven van de laatste 6 woningen. De begane grondvloeren van de eerste 28 woningen zijn reeds aangebracht en we zijn met meerdere ploegen aan het lijmen.

Deze week zullen ook de eerste dakelementen worden aangebracht en zullen we een aanvang maken met het isolatie- en metselwerk.

De bouw is in week 32, 33 en 34 gesloten en we zullen na de bouwvakantie starten met de afbouwwerkzaamheden.

 

Update 1

Begin mei zijn we ook gestart met de bouw van 47 woningen, fase 2 Plan Akkerwinde.

We zijn deze woningen volop aan het ontgraven en de funderingsbekistingen aan het aanbrengen.

Afgelopen week is de 1e verdiepingsvloer van blok 10 reeds aangebracht waarna we in de loop van deze week verder kunnen gaan met het lijmwerk.

Verder hebben we de funderingen van bouwnummer 67 t/m 76 gestort en kunnen we daar, nadat het leidingwerk onder de vloeren is aangebracht, de begane grondvloeren gaan aanbrengen.

Update

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde te Scherpenzeel.

Deze week worden zowel de resterende 16 huurwoningen voor Woonstede als de laatste 7 koopwoningen van fase 1 opgeleverd.

Update

Met deze dronefoto’s geven we u graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde te Scherpenzeel.

De helft van alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en de komende weken zullen ook de resterende woningen opgeleverd worden. Naar verwachting is fase 1 in zijn geheel eind juni afgerond.

Update April 2020

Afgelopen maand hebben de eerste opleveringen plaatsgevonden en hebben we de eerste 9 koopwoningen en de eerste 16 huurwoningen mogen opleveren.

In week 15 en week 16 worden vooralsnog de volgende 9 koopwoningen opgeleverd.

De Gemeente is volop bezig met de aanleg van de bestratingen waardoor de wijk geleidelijk zijn definitieve vorm begint aan te nemen.

Met uitzondering van de laatste huurwoningen zijn alle woningen verder uit de steigers en zijn we volop bezig met de afbouw en het aftimmerwerk in alle woningen.

Update maart 2020

De eerste woningen van Blok 1 worden in week 11 opgeleverd. Een week later volgen de woningen van Blok 2.

De Gemeente zal deze week aanvangen met de woonrijp-werkzaamheden.

Inmiddels worden al ruim 25 woningen verwarmd door de stadsverwarming.

Alle koopwoningen zijn wind- en waterdicht en bij de huurwoningen van blok 14, 15 en 16 zijn ook alle dak-elementen geplaatst. Ondanks het slechte weer van de laatste weken vordert het metselwerk gestaag en we verwachten het metselwerk van alle koopwoningen in de loop van volgende week gereed te hebben, waarna we de steigers kunnen gaan demonteren.

Update Akkerwinde

Afgelopen week werd wij en onze onderaannemers op de bouw blij verrast door een frietkar van onze opdrachtgevers Woonstede en de Bunte Vastgoed-Oost.
Na deze welkome onderbreking werd er weer volop verder gebouwd, waarbij de voortgang te zien is op deze recent geschoten dronefoto’s.

Update December 2019

Met deze dronefoto’s geven we je graag een kijkje in de huidige stand van de werkzaamheden in de nieuwbouwwijk op Plan Akkerwinde te Scherpenzeel.

Plan Akkerwinde krijgt steeds meer vorm

Ondanks het regenachtige herfstweer van de afgelopen weken vordert de bouw op Akkerwinde gestaag. Aan de noordzijde van het plan zorgt de regenval nog wel voor wat oponthoud bij de aanleg van de funderingen, maar bij blok 1 en 2 zijn de dakelementen reeds gelegd en wordt de afbouw opgestart. Ook bij blok 3 en 4 zijn kalkzandsteen casco’s nagenoeg gereed en zullen we de gevelkozijnen gaan monteren.

Deze week worden ook de dakelementen van de eerste huurwoningen naast de Korenmaat aangebracht en zullen we aanvangen met het gevelmetselwerk.

Eerste 28 woningen Akkerwinde fase 2 in de verkoop

Afgelopen week zijn onder grote belangstelling de eerste 28 woningen van Akkerwinde fase 2 in de verkoop gegaan. Het betreft een uiteenlopend plan bestaande uit levensloopbestendige-, twee-onder-één-kap-, hoek-, midden- en vrijstaande woningen.

Ook deze wijk kenmerkt zich door de unieke combinatie van hoogwaardige architectuur en duurzaamheid. Wonen in De Velden biedt een unieke kans om in een kindvriendelijke buurt te wonen op korte afstand van winkels, scholen, sport-, uitgaans- en zorgfaciliteiten.

Mocht u interesse hebben in één van deze woningen dan kunt u contact opnemen met één van de betrokken makelaars, Molenbeek Makelaars Woudenberg of T&A van Es Makelaardij.

Startschot bouw woningen fase 1 plan Akkerwinde

Met de druk op de rode knop door wethouder Tonnis van Dijk van Gemeente Scherpenzeel is het startschot gegeven voor de bouw van de energieneutrale woningen fase 1 plan Akkerwinde. De woningen zijn ontwikkeld door De Bunte Vastgoed Oost voor 45 kopers en 32 huurders van Woningcorporatie Woonstede.

Ondanks de regen was het een feestelijk moment!

Update September 2019

De eerste funderingen zijn gestort

Begin juli zijn wij gestart met de bouw, de eerste funderingen zijn inmiddels gestort.

Start verkoop

Tijdens de start verkoop is de brochure, prijzenlijst en overige verkoopinformatie beschikbaar. Het is vrije inloop dus u hoeft er niet precies om 17.00 uur te zijn.

Inschrijven

Wij hopen natuurlijk dat u net zo enthousiast wordt over De Weiden als wij en dat u belangstelling heeft voor één of meerdere bouwnummers. Deze belangstelling kunt u vanaf 11 december kenbaar maken door het inschrijfformulier in te vullen. Dit inschrijfformulier ontvangt u tijdens de start verkoop en zijn ook beschikbaar bij Molenbeek Makelaars en T & A Van Es Makelaardij.

Loting

Indien er meerdere inschrijvers op één bouwnummer zijn, wordt door middel van loting op basis van de eerste keuze bepaald wie als eerste in aanmerking komt voor een kopersgesprek, wie als tweede enzovoorts. Deze loting wordt verricht door de notaris. Indien na loting er nog enkele bouwnummers resteren, dan zullen deze bouwnummers door de makelaar(s) worden toegewezen aan de overgebleven inschrijvers, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de overige voorkeuren van de inschrijvers.

Art Impressions

Waar bent u naar op zoek?