Week van de circulaire economie

Datum

4 jaar geleden

Deze week is het “De week van de circulaire economie”

Kreeft draagt hier onder andere met de nieuwbouw van haar eigen pand aan bij. Circulair bouwen is een methode die zich nog in een experimentele fase bevindt.

Het uitgangspunt is dat grondstoffen en materialen steeds opnieuw worden gebruikt zodat er uiteindelijk geen afval meer is en dat materialen duurzaam worden geproduceerd.

Er is bij onze nieuwbouw rekening gehouden met het toekomstig gebruik van de bouwmaterialen en het gebouw. Tijdens de bouw van het nieuwe bedrijfspand onderzoekt Kreeft welke circulaire alternatieven er zijn en past deze waar mogelijk toe.
In de staalconstructie is, waar mogelijk, onbehandeld staal toegepast, zodat het later makkelijker te hergebruiken is. Er is een volledig demontabele entresolvloer in de werkplaats aangebracht en als gevelbekleding is gekozen voor een keramische tegel die gemonteerd wordt zonder hier lijmen of kitten bij te gebruiken zodat dit in de toekomst eenvoudig te demonteren is.

Een innovatieve oplossing voor de gevels is het gebruik van samengeperst stro in de houtskeletbouwpanelen. Stro is een duurzaam en herbruikbaar materiaal.

Het nieuwe pand wordt gezien als showcase voor circulair en innovatief bouwen.

Terug naar overzicht

Waar bent u naar op zoek?