Nieuwbouw 63 woningen Taets van Amerongen

Opleverfeestje De Taets van Amerongen

Afgelopen vrijdag hebben we samen met de nieuwe bewoners het project ‘De Taets van Amerongen’ met een opleverfeestje afgesloten.

Wij wensen iedereen in deze prachtige wijk veel woonplezier toe.

 

 

Update januari 2020

Met trots laten wij u de aftermovie zien van het afgeronde project Taets van Amerongen te Renswoude.

In totaal zijn er in hartje Renswoude 63 NOM-woningen gerealiseerd.

Door toepassing van verschillende energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen en warmtepompen, wordt het netto energieverbruik bij deze Nul-op-de-Meter woningen tot nul gereduceerd.

Update September 2019

Eerste koopwoningen zijn opgeleverd

De eerste bewoners van de koopwoningen hebben de sleutel van hun nieuwe huis in ontvangst genomen. We verwachten dat de overige koopwoningen in het najaar worden opgeleverd

Update Juni 2019

Eerste woningen opgeleverd

De eerste 4 van de in totaal 45 NOM Keur huurwoningen zijn opgeleverd.

Update Juni 2019

Update Mei 2019

De Taets van Amerongen krijgt steeds meer vorm

De 63 nieuwbouwwoningen Taets van Amerongen krijgen steeds meer vorm. Alle casco wanden en vloeren zijn gereed. Het metselwerk gaat voorspoedig, eind juli zal de ruwbouw van alle woningen gereed zijn. De afbouw vordert gestaag, in juni beginnen we met het opleveren van de eerste huurwoningen.

Update April 2019

Update April 2019

Update Februari 2019

Mooie winterweer

Ondanks het mooie winterweer van afgelopen periode hebben we toch het betonnen casco van blok 12 gemonteerd, en zijn gestart met het betonnen casco van nog drie andere blokken. Bij blok 9 en 10 hebben we de eerste verdiepingsvloer kunnen leggen en gaan we verder met het lijmwerk op de eerste verdieping. Blok 5 gaan we deze week de fundering storten en de begane grondvloer leggen om vervolgens te kunnen starten met het lijmwerk op de begane grond. Blok 1 is gestart met het uitgraven van de bouwput.

Bouw 63 woningen Renswoude vordert gestaag

Vlak voor de kerstvakantie zijn wij gestart met de realisatie van de 63 woningen aan de Taets van Amerongenweg te Renswoude. Bij de eerste 4 blokken is inmiddels de begane grondvloer gelegd en bij het eerste blok koopwoningen is het kalkzandsteen lijmwerk inmiddels aangevangen. Volgende week wordt de eerste verdiepingsvloer gelegd bij 2 blokken. Als de weersomstandigheden het toelaten worden begin week 4 de eerste betoncasco’s gemonteerd van de huurwoningen.

 

Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. Kijk op de website www.nieuwbouw-in-renswoude.nl voor meer informatie.

Overeenkomst nieuwbouw 45 NOM Keur woningen De Taets van Amerongen ondertekend

Op woensdag 28 november tekenden gemeente Renswoude en Bouwbedrijf Kreeft de afnameovereenkomst voor 45 NOM Keur huurwoningen aan De Taets van Amerongen in Renswoude. Het totale bouwplan omvat 63 woningen waarvan 45 huur- en 18 koopwoningen welke in één fase worden gerealiseerd. De 45 sociale huurwoningen voor het plaatselijk Gemeentelijk Woningbedrijf zijn onderverdeeld in 17 levensloopbestendige woningen, 22 eengezinswoningen en 6 beneden/bovenwoningen.

De woningen worden onder NOM Keur gebouwd, een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energiegebruik. En ook nog eens aardgasvrij. We maken gebruik van goed isolatie, slimme balansventilatie met warmteterugwinning, duurzame energievoorziening d.m.v. een grondgebonden warmtepomp en opwekking d.m.v. zonnepanelen op het dak. De prestatiegarantie wordt aangegaan over een periode van 30 jaar. Door de woningen te monitoren krijgen de verhuurder en huurders volledig inzicht in het energiegebruik en opwekking. Dit maakt het voor de verhuurder tevens mogelijk om een energieprestatievergoeding (EPV) in rekening te brengen bij de huurders.

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. De oplevering wordt verwacht eind 3e kwartaal / begin 4e kwartaal 2019.

Wonen in het dorpshart van Renswoude

De Taets van Amerongen biedt het beste van twee werelden: een nieuwbouwwoning in het oude dorpscentrum. Dicht bij de kerk, de natuur en het kasteel. Alle dorpse voorzieningen binnen handbereik. Ideaal!

Nog enkele woningen te koop!
In het plan zitten 45 sociale huurwoningen (Gemeente Renswoude) en 18 koopwoningen (BPD); zowel levensloop- als eengezinswoningen. Al deze nul-op-de-meter woningen zijn gasloos en ze wekken d.m.v. PV-panelen op het dak genoeg stroom op voor zowel de verwarming en ventilatie van de woning als het elektriciteitsverbruik voor een normgezin met een gemiddeld verbruik. Daarnaast is het mogelijk om de woningen in de zomer passief te koelen door koud water door de vloerverwarmingsslangen te laten circuleren.

Alle levensloopwoningen zijn inmiddels verkocht, maar er zijn nog eengezinswoningen te koop!

De bouw start naar verwachting eind dit jaar.

Waar bent u naar op zoek?